Nou İç Mimarlık - Tasarım ve iç mimarlık

+90 534 236 95 99

Mobilya Ahşap İşleri

Çeşitli ağaç türlerinin işlenmesi ile hazırlanan ahşap malzemeler, mobilya iç dekorasyon çalışmalarının ana üretim malzemesi olarak, geniş kapsamlı işlemlerden sonra, ekonomik varlıklara dönüşürler. Genel tabir itibariyle, mobilya ahşap işleri olarak adlandırılan dekorasyon çalışmaları, ağacın işlenmesi ile başlayıp, çeşitli ahşap eşyaların meydana gelmesiyle son bulmaktadır.
Çeşitli ağaç türlerinin işlenmesi ile hazırlanan ahşap malzemeler, mobilya iç dekorasyon çalışmalarının ana üretim malzemesi olarak, geniş kapsamlı işlemlerden sonra, ekonomik varlıklara dönüşürler. Genel tabir itibariyle, mobilya ahşap işleri olarak adlandırılan dekorasyon çalışmaları, ağacın işlenmesi ile başlayıp, çeşitli ahşap eşyaların meydana gelmesiyle son bulmaktadır. Bu işlem sürecinde belli ekipman ve makinelerin çalışmasına ihtiyaç duyulur. Bunlar: kesici takımlar, işleme makineleri, dekorasyon cihazları olarak ana başlıklar halinde sayılabilir. Ağaç cinslerinden elde edilen mobilya ürünlerinin, sınırsız tasarım uygulamalarına açık oluşu kadar, yüksek ekonomik değerlere sahip olmaları da su götürmez bir gerçektir. Kullanım sahaları, günlük hayatımızın bütününe ulaşan mobilyalar, zorlu bir işlem sürecinden geçerek ekonomik hayata katılırlar.
 
Ev dekorasyon ürünlerinden, ofis mobilyalarına kadar, yaşantımızın bütün odalarına konfor katan dekorasyon faaliyetleri, ahşap işleri konusuna dahil olarak değerlendirilir. El işçiliğinin de bütün maharetlerini sergilediği ahşap oymacılığı, kültürel yaşantımıza sayısız eserler kazandırmıştır. Mobilya imalatı sürecinde zaman zaman metal aksamlardan da yararlanılmıştır. Demir ve krom nikel eklemeli mobilyalara olan ilginin artması üzerine bu tarz mobilyaların üretiminin ivme kazanması, kaçınılmaz olmuştur. Köklerinden dallarına kadar her bir parçası üretime dahil edilen ağaçların değeri, mobilya dekorasyon çalışmalarının değerlerini de belirlemede ölçü olarak alınır. Kaliteli ağaçlardan elde edilen ahşap mobilyalar, ekonomik olarak yüksek maliyetlere alıcı bulmaktadır. Bu maliyetlerin belirleyici faktörü ise uzun yıllar bozulmadan kullanılabilmeleridir.
 
Mobilya ahşap işleri,  hiçbir ahşap parça zayi edilmeden sürdürülen, yüksek geri dönüşüm oranına sahip işlerdir. Arta kalan parçalar ahşap işleme makinelerinde hammaddeye dönüştürülerek, yapıştırıcı madde yardımıyla preslenip plaka levha haline dönüştürülürler. Bu plakalar, mobilya imalatındaki pek çok ürünün ortaya çıkarılmasında kullanılan ana malzeme niteliğindedir. Kullanılacağı mobilyalara göre ölçülendirilip hazır hale getirilerek, üretim sürecine dahil edilirler. Günümüzde çalışma ve yaşam alanlarının hızla gelişim göstermesi, doğal olarak mobilyalara olan ihtiyacın artmasına neden olmuştur. Okullar, hastaneler, oteller, ofis iş merkezlerinin iç dizaynında mobilyalar, vazgeçilmez tamamlayıcı olarak talep görmektedir. Modern tekniklerin de üretim sürecinde rahatlıkla uygulanabildiği ahşap mobilyaların, her geçen yıl artan bir değerle, yaşam alanlarının dekorunu oluşturmaya devam edeceğini, sektörün önemli temsilcilerinden öğrenmekteyiz.